Minimalne zamówienie 5 kg. 

Aby mąka dojechała do Państwa w stanie nienaruszonym i w jak najlepszej kondycji wysyłamy ją w dopasowanych kartonach o pojemności 20 kg w jednej cenie dostawy za każdy karton. Dlatego najlepiej kupować 20 kg różnych mąk. Po przekroczeniu 20 kg generowana jest kolejna paczka, którą również dobrze jest wypełnić po brzegi.

Lista produktów

  • Mąka orkiszowa jasna typ 630 1 kg
    • Mąka orkiszowa jasna typ 630 1 kg
    • Mąka orkiszowa jasna typ 630 1 kg

    • 12.00 
    • Mąka orkiszowa jasna typ 630. Mąka uzyskiwana z ziarna orkiszu odmian Franckenkorn, Zollernspelz, Schwabenkorn, całkowicie oczyszczona z cząstek okrywy. Bardzo dobre właściwości wypiekowe dzięki dużej zawartości białka, może służyć jako dodatek prozdrowotny do wszelkich domowych wypieków. Najlepsze wyniki przy wypiekaniu chleba uzyskuje się mieszając mąkę z orkiszu z mąką z pszenicy zwyczajnej (np. typ 750 chlebowa, typ 500 do wypieku…
  • Mąka orkiszowa pełnoziarnista 1 k
    • Mąka orkiszowa pełnoziarnista 1 k
    • Mąka orkiszowa pełnoziarnista 1 k

    • 12.00 
    • Mąka orkiszowa pełnoziarnista typ 2000. Mąka z ziarna orkiszu odmian Franckenkorn, Zollernspelz, Schwabenkorn, nie przesiewana, zawiera cząsteczki okrywy. Dzięki pełnemu przemiałowi ma większą zawartość soli mineralnych oraz błonnika, doskonale sprawdza się jako dodatek do wypieku chleba razowego i mieszanego żytnio-pszennego poprawiając właściwości zdrowotne gotowych wypieków. Mąkę orkiszową sprowadzamy od rodzinnego producenta, firmy Schapfen Mühle. Jest to tradycyjna firma, specjalizująca się…
  • Mąka pszenna Chlebowa  typ 750 1 kg
    • Mąka pszenna Chlebowa  typ 750 1 kg
    • Mąka pszenna Chlebowa typ 750 1 kg

    • 5.00 
    • Mąka pszenna typ 750 Chlebowa Podstawowa i najbardziej popularna mąka pszenna do wypieku chleba mieszanego i pszennego. Swoje bardzo dobre właściwości wypiekowe zawdzięcza wysokiej zawartości glutenu. Jest bardzo uniwersalna, można jej dodawać do chleba razowego, dla uzyskania delikatniejszego miękiszu. Podstawowe mąki badamy co roku na zawartość glifosatu, wyniki można obejrzeć w galerii produktu.
  • Mąka pszenna Chlebowa typ 750 25 kg
    • Mąka pszenna Chlebowa typ 750 25 kg
    • Mąka pszenna Chlebowa typ 750 25 kg

    • 65.00 
    • Mąka pszenna typ 750 Chlebowa Podstawowa i najbardziej popularna mąka pszenna do wypieku chleba mieszanego i pszennego. Swoje bardzo dobre właściwości wypiekowe zawdzięcza wysokiej zawartości glutenu. Jest bardzo uniwersalna, można jej dodawać do chleba razowego, dla uzyskania delikatniejszego miękiszu. Podstawowe mąki badamy co roku na zawartość glifosatu, wyniki można obejrzeć w galerii produktu.
  • Mąka pszenna Chlebowa typ 750 5 kg
    • Mąka pszenna Chlebowa typ 750 5 kg
    • Mąka pszenna Chlebowa typ 750 5 kg

    • 16.50 
    • Mąka pszenna typ 750 Chlebowa Podstawowa i najbardziej popularna mąka pszenna do wypieku chleba mieszanego i pszennego. Swoje bardzo dobre właściwości wypiekowe zawdzięcza wysokiej zawartości glutenu. Jest bardzo uniwersalna, można jej dodawać do chleba razowego, dla uzyskania delikatniejszego miękiszu. Podstawowe mąki badamy co roku na zawartość glifosatu, wyniki można obejrzeć w galerii produktu.
  • Mąka pszenna Graham typ 1850 1 kg
    • Mąka pszenna Graham typ 1850 1 kg
    • Mąka pszenna Graham typ 1850 1 kg

    • 5.00 
    • Mąka pszenna typ 1850 Graham Mąka pszenna uzyskana poprzez rozdrobnienie ziarna pszenicy w taki sposób, że wnętrze, czyli bielmo, jest dokładnie rozmielone, natomiast okrywa jest rozdrobniona tylko raz przez walce młyńskie. Uzyskany efekt daje mieszankę grubszych cząstek okrywy i drobnej mąki. Mąka Graham ma dużą zawartość błonnika i soli mineralnych oraz witamin z grupy B. Jednocześnie wykazuje niższą wartość energetyczną…
  • Mąka pszenna Graham typ 1850 20 kg
    • Mąka pszenna Graham typ 1850 20 kg
    • Mąka pszenna Graham typ 1850 20 kg

    • 56.00 
    • Mąka pszenna typ 1850 Graham Mąka pszenna uzyskana poprzez rozdrobnienie ziarna pszenicy w taki sposób, że wnętrze, czyli bielmo, jest dokładnie rozmielone, natomiast okrywa jest rozdrobniona tylko raz przez walce młyńskie. Uzyskany efekt daje mieszankę grubszych cząstek okrywy i drobnej mąki. Mąka Graham ma dużą zawartość błonnika i soli mineralnych oraz witamin z grupy B. Jednocześnie wykazuje niższą wartość energetyczną…
  • Mąka pszenna Graham typ 1850 5 kg
    • Mąka pszenna Graham typ 1850 5 kg
    • Mąka pszenna Graham typ 1850 5 kg

    • 16.50 
    • Mąka pszenna typ 1850 Graham Mąka pszenna uzyskana poprzez rozdrobnienie ziarna pszenicy w taki sposób, że wnętrze, czyli bielmo, jest dokładnie rozmielone, natomiast okrywa jest rozdrobniona tylko raz przez walce młyńskie. Uzyskany efekt daje mieszankę grubszych cząstek okrywy i drobnej mąki. Mąka Graham ma dużą zawartość błonnika i soli mineralnych oraz witamin z grupy B. Jednocześnie wykazuje niższą wartość energetyczną…
  • Mąka pszenna Razowa Jasna typ 1600 1 kg
    • Mąka pszenna Razowa Jasna typ 1600 1 kg
    • Mąka pszenna Razowa Jasna typ 1600 1 kg

    • 5.00 
    • Mąka pszenna Razowa Jasna to unikatowy produkt uzyskiwany spod okrywy nasiennej pszenicy. W precyzyjnym procesie powstaje mąka podobna do dawnej mąki pośladki, którą w latach 50 XX wieku młynarze, podczas przemiału usługowego, dodatkowo udostępniali rolnikowi oprócz jasnej mąki typ 500.  Z mąki tej wypiekano najczęściej "sodziaki", zwane też "proziakami".  Pośladkę łączono z maślanką i sodą a następnie wypiekano na kuchni…
  • Mąka pszenna Razowa Jasna typ 1600 5 kg
    • Mąka pszenna Razowa Jasna typ 1600 5 kg
    • Mąka pszenna Razowa Jasna typ 1600 5 kg

    • 16.50 
    • Mąka pszenna Razowa Jasna to unikatowy produkt uzyskiwany spod okrywy nasiennej pszenicy. Mąka ma popiołowość zbliżoną do mąki razowej natomiast nie zawiera cząsteczek okrywy. W precyzyjnym przemiale powstaje mąka podobna do dawnej mąki pośladki, którą w latach 50 XX wieku młynarze, podczas przemiału usługowego, dodatkowo udostępniali rolnikowi oprócz jasnej mąki typ 500.  Z mąki tej wypiekano najczęściej "sodziaki", zwane też…
  • Mąka żytnia Razowa typ 2000 1 kg
    • Mąka żytnia Razowa typ 2000 1 kg
    • Mąka żytnia Razowa typ 2000 1 kg

    • 5.00 
    • Mąka żytnia Razowa typ 2000 Mąka żytnia uzyskiwana poprzez rozdrobnienie całego ziarna żyta bez odsiewania. Jest podstawowym składnikiem chlebów domowych, duża zawartość błonnika, soli mineralnych oraz niska wartość energetyczna sytuuje ją pośród najzdrowszych mąk.
  • Mąka żytnia Razowa typ 2000 5 kg
    • Mąka żytnia Razowa typ 2000 5 kg
    • Mąka żytnia Razowa typ 2000 5 kg

    • 16.50 
    • Mąka żytnia Razowa typ 2000 Mąka żytnia uzyskiwana poprzez rozdrobnienie całego ziarna żyta bez odsiewania. Jest podstawowym składnikiem chlebów domowych, duża zawartość błonnika, soli mineralnych oraz niska wartość energetyczna sytuuje ją pośród najzdrowszych mąk.
  • Mąka żytnia typ 1400 Sitkowa 5 kg
    • Mąka żytnia typ 1400 Sitkowa 5 kg
    • Mąka żytnia typ 1400 Sitkowa 5 kg

    • 16.50 
    • Mąka żytnia pośrednia między typem 720 a 2000. Zawiera drobne cząsteczki okrywy, dzięki czemu dużo łatwiej ukwasza się w stosunku do mąki typ 720. Doskonale nadaje się do robienia zakwasu na żurek.
  • Mąka żytnia typ 1400 Żurkowa 1 kg
    • Mąka żytnia typ 1400 Żurkowa 1 kg
    • Mąka żytnia typ 1400 Żurkowa 1 kg

    • 5.00 
    • Mąka żytnia pośrednia między typem 720 a 2000. Zawiera drobne cząsteczki okrywy, dzięki czemu dużo łatwiej ukwasza się w stosunku do mąki typ 720. Doskonale nadaje się do robienia zakwasu na żurek.
  • Mąka żytnia typ 1400 Żurkowa 20 kg
    • Mąka żytnia typ 1400 Żurkowa 20 kg
    • Mąka żytnia typ 1400 Żurkowa 20 kg

    • 54.00 
    • Mąka żytnia pośrednia między typem 720 a 2000. Zawiera drobne cząsteczki okrywy, dzięki czemu dużo łatwiej ukwasza się w stosunku do mąki typ 720. Doskonale nadaje się do robienia zakwasu na żurek.
  • Mąka żytnia typ 2000 razowa 20 kg
    • Mąka żytnia typ 2000 razowa 20 kg
    • Mąka żytnia typ 2000 razowa 20 kg

    • 54.00 
    • Mąka żytnia Razowa typ 2000 Mąka żytnia uzyskiwana poprzez rozdrobnienie całego ziarna żyta bez odsiewania. Jest podstawowym składnikiem chlebów domowych, duża zawartość błonnika, soli mineralnych oraz niska wartość energetyczna sytuuje ją pośród najzdrowszych mąk.
  • Mąka żytnia typ 720 1 kg
    • Mąka żytnia typ 720 1 kg
    • Mąka żytnia typ 720 1 kg

    • 5.00 
    • Mąka żytnia typ 720 zawiera niemal wszystkie cenne pierwiastki, konieczne do właściwego funkcjonowania. Jest, obok mąki pszennej Chlebowej typ 750 i mąki żytniej Razowej typ 2000, podstawową mąką do wypieku domowego chleba.  Uzyskujemy ją z polskiego ziarna żyta poprzez całkowite oczyszczenie mlewa z cząsteczek okrywy owocowo-nasiennej, jest najjaśniejszą mąką żytnią produkowaną w naszym młynie. Bogata w wapń, białko, fosfor, magnez,…
  • Mąka żytnia typ 720 20 kg
    • Mąka żytnia typ 720 20 kg
    • Mąka żytnia typ 720 20 kg

    • 52.00 
    • Mąka żytnia typ 720 zawiera niemal wszystkie cenne pierwiastki, konieczne do właściwego funkcjonowania. Jest, obok mąki pszennej Chlebowej typ 750 i mąki żytniej Razowej typ 2000, podstawową mąką do wypieku domowego chleba.  Uzyskujemy ją z polskiego ziarna żyta poprzez całkowite oczyszczenie mlewa z cząsteczek okrywy owocowo-nasiennej, jest najjaśniejszą mąką żytnią produkowaną w naszym młynie. Bogata w wapń, białko, fosfor, magnez,…
  • Mąka żytnia typ 720 5 kg
    • Mąka żytnia typ 720 5 kg
    • Mąka żytnia typ 720 5 kg

    • 16.50 
    • Mąka żytnia typ 720 zawiera niemal wszystkie cenne pierwiastki, konieczne do właściwego funkcjonowania. Jest, obok mąki pszennej Chlebowej typ 750 i mąki żytniej Razowej typ 2000, podstawową mąką do wypieku domowego chleba.  Uzyskujemy ją z polskiego ziarna żyta poprzez całkowite oczyszczenie mlewa z cząsteczek okrywy owocowo-nasiennej, jest najjaśniejszą mąką żytnią produkowaną w naszym młynie. Bogata w wapń, białko, fosfor, magnez,…