Minimalne zamówienie 5 kg. 

Aby mąka dojechała do Państwa w stanie nienaruszonym i w jak najlepszej kondycji wysyłamy ją w dopasowanych kartonach o pojemności 20 kg w jednej cenie dostawy za każdy karton (21 zł). Dlatego najlepiej kupować 20 kg różnych mąk. Po przekroczeniu 20 kg generowana jest kolejna paczka, którą również dobrze jest wypełnić po brzegi.

Lista produktów

  • Kasza manna z Ciechanowca 1 kg
    • Kasza manna z Ciechanowca 1 kg
    • Kasza manna z Ciechanowca 1 kg

    • 4.40 
    • Kaszę mannę otrzymujemy się z przemiału oczyszczonego ziarna pszenicy. Jest bogata w witamy z grupy B, jest lekkostrawna i łatwo przyswajalna. Ze względu na swój smak stanowi świetny dodatek do wielu dań, gotowana zarówno na wodzie jak i na mleku ma lekko słodkawy smak. Poleca się zarówno małym dzieciom, jak i osobom starszym, a także tym, które nie spożywają mięsa.…
  • Mąka orkiszowa jasna typ 630 1 kg
    • Mąka orkiszowa jasna typ 630 1 kg
    • Mąka orkiszowa jasna typ 630 1 kg

    • 11.50 
    • Mąka orkiszowa jasna typ 630. Mąka uzyskiwana z ziarna orkiszu odmian Franckenkorn, Zollernspelz, Schwabenkorn, całkowicie oczyszczona z cząstek okrywy. Bardzo dobre właściwości wypiekowe dzięki dużej zawartości białka, może służyć jako dodatek prozdrowotny do wszelkich domowych wypieków. Najlepsze wyniki przy wypiekaniu chleba uzyskuje się mieszając mąkę z orkiszu z mąką z pszenicy zwyczajnej (np. typ 750 chlebowa, typ 500 do wypieku…
  • Mąka pszenna Ciechanowiecka typ 500 1kg
    • Mąka pszenna Ciechanowiecka typ 500 1kg
    • Mąka pszenna Ciechanowiecka typ 500 1kg

    • 2.60 
    • Mąka pszenna typ 500 Ciechanowiecka Podstawowa mąka pszenna do wypiekania ciast, zwłaszcza drożdżowych. Jest najczęściej stosowaną mąką w cukiernictwie i piekarnictwie. Bardzo dobra do zastosowań kuchennych, na makarony i pierogi, idealna do pizzy, może być stosowana zamiast włoskiej mąki typ 00.  
  • Mąka pszenna Ciechanowiecka typ 500 2kg
    • Mąka pszenna Ciechanowiecka typ 500 2kg
    • Mąka pszenna Ciechanowiecka typ 500 2kg

    • 5.20 
    • Mąka pszenna typ 500 Ciechanowiecka Podstawowa mąka pszenna do wypiekania ciast, zwłaszcza drożdżowych. Jest najczęściej stosowaną mąką w cukiernictwie i piekarnictwie. Bardzo dobra do zastosowań kuchennych, na makarony i pierogi, idealna do pizzy, może być stosowana zamiast włoskiej mąki typ 00.  
  • Mąka pszenna Ciechanowiecka typ 500 5 kg
    • Mąka pszenna Ciechanowiecka typ 500 5 kg
    • Mąka pszenna Ciechanowiecka typ 500 5 kg

    • 12.00 
    • Mąka pszenna typ 500 Ciechanowiecka Podstawowa mąka pszenna do wypiekania ciast, zwłaszcza drożdżowych. Jest najczęściej stosowaną mąką w cukiernictwie i piekarnictwie. Bardzo dobra do zastosowań kuchennych, na makarony i pierogi, idealna do pizzy, może być stosowana zamiast włoskiej mąki typ 00.  
  • Mąka pszenna Krupczatka 1 kg
    • Mąka pszenna Krupczatka 1 kg
    • Mąka pszenna Krupczatka 1 kg

    • 4.40 
    • Mąka pszenna o grubszej granulacji, bardzo jasna, pochodzi z centralnej części ziarna. Mniejsza zawartość białka i glutenu jak w pozostałych mąkach pszennych, świetnie nadaje się do ciast kruchych oraz do wypieku spodów do serników i szarlotek.
  • Mąka pszenna Krupczatka 5 kg
    • Mąka pszenna Krupczatka 5 kg
    • Mąka pszenna Krupczatka 5 kg

    • 15.00 
    • Mąka pszenna o grubszej granulacji, bardzo jasna, pochodzi z centralnej części ziarna. Mniejsza zawartość białka i glutenu jak w pozostałych mąkach pszennych, świetnie nadaje się do ciast kruchych oraz do wypieku spodów do serników i szarlotek.
  • Mąka pszenna tortowa typ 450 1 kg
    • Mąka pszenna tortowa typ 450 1 kg
    • Mąka pszenna tortowa typ 450 1 kg

    • 3.00 
    • Mąka pszenna tortowa typ 450 to nasz sztandarowy produkt. Założyciel firmy Marek Jachimczuk od lat osiemdziesiątych poprzedniego wieku obmyślał jej recepturę. Wprowadzona do sprzedaży  w roku 1994, od razu zdobyła uznanie podlaskich gospodyń. Ta najjaśniejsza mąka produkowana jest z samego wnętrza ziarna. Najlepsza do słodkich wypieków, doskonale sprawdza do wyrabiania jasnego i bardzo delikatnego ciasta pierogowego.
  • Mąka pszenna tortowa typ 450 2 kg
    • Mąka pszenna tortowa typ 450 2 kg
    • Mąka pszenna tortowa typ 450 2 kg

    • 6.00 
    • Mąka pszenna tortowa typ 450 to nasz sztandarowy produkt. Założyciel firmy Marek Jachimczuk od lat osiemdziesiątych poprzedniego wieku obmyślał jej recepturę. Wprowadzona do sprzedaży  w roku 1994, od razu zdobyła uznanie podlaskich gospodyń. Ta najjaśniejsza mąka produkowana jest z samego wnętrza ziarna. Najlepsza do słodkich wypieków, doskonale sprawdza do wyrabiania jasnego i bardzo delikatnego ciasta pierogowego.
  • Mąka pszenna tortowa typ 450 5 kg
    • Mąka pszenna tortowa typ 450 5 kg
    • Mąka pszenna tortowa typ 450 5 kg

    • 15.00 
    • Mąka pszenna tortowa typ 450 to nasz sztandarowy produkt. Założyciel firmy Marek Jachimczuk od lat osiemdziesiątych poprzedniego wieku obmyślał jej recepturę. Wprowadzona do sprzedaży  w roku 1994, od razu zdobyła uznanie podlaskich gospodyń. Ta najjaśniejsza mąka produkowana jest z samego wnętrza ziarna. Najlepsza do słodkich wypieków, doskonale sprawdza do wyrabiania jasnego i bardzo delikatnego ciasta pierogowego.