Minimalne zamówienie 5 kg. 

Aby mąka dojechała do Państwa w stanie nienaruszonym i w jak najlepszej kondycji wysyłamy ją w dopasowanych kartonach o pojemności 20 kg w jednej cenie dostawy za każdy karton. Dlatego najlepiej kupować 20 kg różnych mąk. Po przekroczeniu 20 kg generowana jest kolejna paczka, którą również dobrze jest wypełnić po brzegi.

Lista produktów

  • Kasza manna z Ciechanowca 1 kg
    • Kasza manna z Ciechanowca 1 kg
    • Kasza manna z Ciechanowca 1 kg

    • 5.00 
    • Kaszę mannę otrzymujemy się z przemiału oczyszczonego ziarna pszenicy. Jest bogata w witamy z grupy B, jest lekkostrawna i łatwo przyswajalna. Ze względu na swój smak stanowi świetny dodatek do wielu dań, gotowana zarówno na wodzie jak i na mleku ma lekko słodkawy smak. Poleca się zarówno małym dzieciom, jak i osobom starszym, a także tym, które nie spożywają mięsa.…
  • Mąka orkiszowa jasna typ 630 1 kg
    • Mąka orkiszowa jasna typ 630 1 kg
    • Mąka orkiszowa jasna typ 630 1 kg

    • 12.00 
    • Mąka orkiszowa jasna typ 630. Mąka uzyskiwana z ziarna orkiszu odmian Franckenkorn, Zollernspelz, Schwabenkorn, całkowicie oczyszczona z cząstek okrywy. Bardzo dobre właściwości wypiekowe dzięki dużej zawartości białka, może służyć jako dodatek prozdrowotny do wszelkich domowych wypieków. Najlepsze wyniki przy wypiekaniu chleba uzyskuje się mieszając mąkę z orkiszu z mąką z pszenicy zwyczajnej (np. typ 750 chlebowa, typ 500 do wypieku…
  • Mąka orkiszowa pełnoziarnista 1 k
    • Mąka orkiszowa pełnoziarnista 1 k
    • Mąka orkiszowa pełnoziarnista 1 k

    • 12.00 
    • Mąka orkiszowa pełnoziarnista typ 2000. Mąka z ziarna orkiszu odmian Franckenkorn, Zollernspelz, Schwabenkorn, nie przesiewana, zawiera cząsteczki okrywy. Dzięki pełnemu przemiałowi ma większą zawartość soli mineralnych oraz błonnika, doskonale sprawdza się jako dodatek do wypieku chleba razowego i mieszanego żytnio-pszennego poprawiając właściwości zdrowotne gotowych wypieków. Mąkę orkiszową sprowadzamy od rodzinnego producenta, firmy Schapfen Mühle. Jest to tradycyjna firma, specjalizująca się…
  • Mąka pszenna Chlebowa  typ 750 1 kg
    • Mąka pszenna Chlebowa  typ 750 1 kg
    • Mąka pszenna Chlebowa typ 750 1 kg

    • 5.00 
    • Mąka pszenna typ 750 Chlebowa Podstawowa i najbardziej popularna mąka pszenna do wypieku chleba mieszanego i pszennego. Swoje bardzo dobre właściwości wypiekowe zawdzięcza wysokiej zawartości glutenu. Jest bardzo uniwersalna, można jej dodawać do chleba razowego, dla uzyskania delikatniejszego miękiszu. Podstawowe mąki badamy co roku na zawartość glifosatu, wyniki można obejrzeć w galerii produktu.
  • Mąka pszenna Chlebowa typ 750 25 kg
    • Mąka pszenna Chlebowa typ 750 25 kg
    • Mąka pszenna Chlebowa typ 750 25 kg

    • 65.00 
    • Mąka pszenna typ 750 Chlebowa Podstawowa i najbardziej popularna mąka pszenna do wypieku chleba mieszanego i pszennego. Swoje bardzo dobre właściwości wypiekowe zawdzięcza wysokiej zawartości glutenu. Jest bardzo uniwersalna, można jej dodawać do chleba razowego, dla uzyskania delikatniejszego miękiszu. Podstawowe mąki badamy co roku na zawartość glifosatu, wyniki można obejrzeć w galerii produktu.
  • Mąka pszenna Chlebowa typ 750 5 kg
    • Mąka pszenna Chlebowa typ 750 5 kg
    • Mąka pszenna Chlebowa typ 750 5 kg

    • 16.50 
    • Mąka pszenna typ 750 Chlebowa Podstawowa i najbardziej popularna mąka pszenna do wypieku chleba mieszanego i pszennego. Swoje bardzo dobre właściwości wypiekowe zawdzięcza wysokiej zawartości glutenu. Jest bardzo uniwersalna, można jej dodawać do chleba razowego, dla uzyskania delikatniejszego miękiszu. Podstawowe mąki badamy co roku na zawartość glifosatu, wyniki można obejrzeć w galerii produktu.
  • Mąka pszenna Ciechanowiecka typ 500 1kg
    • Mąka pszenna Ciechanowiecka typ 500 1kg
    • Mąka pszenna Ciechanowiecka typ 500 1kg

    • 3.20 
    • Mąka pszenna typ 500 Ciechanowiecka Podstawowa mąka pszenna do wypiekania ciast, zwłaszcza drożdżowych. Jest najczęściej stosowaną mąką w cukiernictwie i piekarnictwie. Bardzo dobra do zastosowań kuchennych, na makarony i pierogi, idealna do pizzy, może być stosowana zamiast włoskiej mąki typ 00.  
  • Mąka pszenna Ciechanowiecka typ 500 25 kg
    • Mąka pszenna Ciechanowiecka typ 500 25 kg
    • Mąka pszenna Ciechanowiecka typ 500 25 kg

    • 67.50 
    • Mąka pszenna typ 500 Ciechanowiecka Podstawowa mąka pszenna do wypiekania ciast, zwłaszcza drożdżowych. Jest najczęściej stosowaną mąką w cukiernictwie i piekarnictwie. Bardzo dobra do zastosowań kuchennych, na makarony i pierogi, idealna do pizzy, może być stosowana zamiast włoskiej mąki typ 00.  
  • Mąka pszenna Ciechanowiecka typ 500 2kg
    • Mąka pszenna Ciechanowiecka typ 500 2kg
    • Mąka pszenna Ciechanowiecka typ 500 2kg

    • 6.40 
    • Mąka pszenna typ 500 Ciechanowiecka Podstawowa mąka pszenna do wypiekania ciast, zwłaszcza drożdżowych. Jest najczęściej stosowaną mąką w cukiernictwie i piekarnictwie. Bardzo dobra do zastosowań kuchennych, na makarony i pierogi, idealna do pizzy, może być stosowana zamiast włoskiej mąki typ 00.  
  • Mąka pszenna Ciechanowiecka typ 500 5 kg
    • Mąka pszenna Ciechanowiecka typ 500 5 kg
    • Mąka pszenna Ciechanowiecka typ 500 5 kg

    • 15.50 
    • Mąka pszenna typ 500 Ciechanowiecka Podstawowa mąka pszenna do wypiekania ciast, zwłaszcza drożdżowych. Jest najczęściej stosowaną mąką w cukiernictwie i piekarnictwie. Bardzo dobra do zastosowań kuchennych, na makarony i pierogi, idealna do pizzy, może być stosowana zamiast włoskiej mąki typ 00.  
  • Mąka pszenna Graham typ 1850 1 kg
    • Mąka pszenna Graham typ 1850 1 kg
    • Mąka pszenna Graham typ 1850 1 kg

    • 5.00 
    • Mąka pszenna typ 1850 Graham Mąka pszenna uzyskana poprzez rozdrobnienie ziarna pszenicy w taki sposób, że wnętrze, czyli bielmo, jest dokładnie rozmielone, natomiast okrywa jest rozdrobniona tylko raz przez walce młyńskie. Uzyskany efekt daje mieszankę grubszych cząstek okrywy i drobnej mąki. Mąka Graham ma dużą zawartość błonnika i soli mineralnych oraz witamin z grupy B. Jednocześnie wykazuje niższą wartość energetyczną…
  • Mąka pszenna Graham typ 1850 20 kg
    • Mąka pszenna Graham typ 1850 20 kg
    • Mąka pszenna Graham typ 1850 20 kg

    • 56.00 
    • Mąka pszenna typ 1850 Graham Mąka pszenna uzyskana poprzez rozdrobnienie ziarna pszenicy w taki sposób, że wnętrze, czyli bielmo, jest dokładnie rozmielone, natomiast okrywa jest rozdrobniona tylko raz przez walce młyńskie. Uzyskany efekt daje mieszankę grubszych cząstek okrywy i drobnej mąki. Mąka Graham ma dużą zawartość błonnika i soli mineralnych oraz witamin z grupy B. Jednocześnie wykazuje niższą wartość energetyczną…