Minimalne zamówienie 5 kg. 

Aby mąka dojechała do Państwa w stanie nienaruszonym i w jak najlepszej kondycji wysyłamy ją w dopasowanych kartonach o pojemności 20 kg w jednej cenie dostawy za każdy karton. Dlatego najlepiej kupować 20 kg różnych mąk. Po przekroczeniu 20 kg generowana jest kolejna paczka, którą również dobrze jest wypełnić po brzegi.

Lista produktów

  • Mąka żytnia Razowa typ 2000 1 kg
    • Mąka żytnia Razowa typ 2000 1 kg
    • Mąka żytnia Razowa typ 2000 1 kg

    • 5.00 
    • Mąka żytnia Razowa typ 2000 Mąka żytnia uzyskiwana poprzez rozdrobnienie całego ziarna żyta bez odsiewania. Jest podstawowym składnikiem chlebów domowych, duża zawartość błonnika, soli mineralnych oraz niska wartość energetyczna sytuuje ją pośród najzdrowszych mąk.
  • Mąka żytnia Razowa typ 2000 5 kg
    • Mąka żytnia Razowa typ 2000 5 kg
    • Mąka żytnia Razowa typ 2000 5 kg

    • 16.50 
    • Mąka żytnia Razowa typ 2000 Mąka żytnia uzyskiwana poprzez rozdrobnienie całego ziarna żyta bez odsiewania. Jest podstawowym składnikiem chlebów domowych, duża zawartość błonnika, soli mineralnych oraz niska wartość energetyczna sytuuje ją pośród najzdrowszych mąk.
  • Mąka żytnia typ 1400 Sitkowa 5 kg
    • Mąka żytnia typ 1400 Sitkowa 5 kg
    • Mąka żytnia typ 1400 Sitkowa 5 kg

    • 16.50 
    • Mąka żytnia pośrednia między typem 720 a 2000. Zawiera drobne cząsteczki okrywy, dzięki czemu dużo łatwiej ukwasza się w stosunku do mąki typ 720. Doskonale nadaje się do robienia zakwasu na żurek.
  • Mąka żytnia typ 1400 Żurkowa 1 kg
    • Mąka żytnia typ 1400 Żurkowa 1 kg
    • Mąka żytnia typ 1400 Żurkowa 1 kg

    • 5.00 
    • Mąka żytnia pośrednia między typem 720 a 2000. Zawiera drobne cząsteczki okrywy, dzięki czemu dużo łatwiej ukwasza się w stosunku do mąki typ 720. Doskonale nadaje się do robienia zakwasu na żurek.
  • Mąka żytnia typ 720 1 kg
    • Mąka żytnia typ 720 1 kg
    • Mąka żytnia typ 720 1 kg

    • 5.00 
    • Mąka żytnia typ 720 zawiera niemal wszystkie cenne pierwiastki, konieczne do właściwego funkcjonowania. Jest, obok mąki pszennej Chlebowej typ 750 i mąki żytniej Razowej typ 2000, podstawową mąką do wypieku domowego chleba.  Uzyskujemy ją z polskiego ziarna żyta poprzez całkowite oczyszczenie mlewa z cząsteczek okrywy owocowo-nasiennej, jest najjaśniejszą mąką żytnią produkowaną w naszym młynie. Bogata w wapń, białko, fosfor, magnez,…
  • Mąka żytnia typ 720 20 kg
    • Mąka żytnia typ 720 20 kg
    • Mąka żytnia typ 720 20 kg

    • 52.00 
    • Mąka żytnia typ 720 zawiera niemal wszystkie cenne pierwiastki, konieczne do właściwego funkcjonowania. Jest, obok mąki pszennej Chlebowej typ 750 i mąki żytniej Razowej typ 2000, podstawową mąką do wypieku domowego chleba.  Uzyskujemy ją z polskiego ziarna żyta poprzez całkowite oczyszczenie mlewa z cząsteczek okrywy owocowo-nasiennej, jest najjaśniejszą mąką żytnią produkowaną w naszym młynie. Bogata w wapń, białko, fosfor, magnez,…
  • Mąka żytnia typ 720 5 kg
    • Mąka żytnia typ 720 5 kg
    • Mąka żytnia typ 720 5 kg

    • 16.50 
    • Mąka żytnia typ 720 zawiera niemal wszystkie cenne pierwiastki, konieczne do właściwego funkcjonowania. Jest, obok mąki pszennej Chlebowej typ 750 i mąki żytniej Razowej typ 2000, podstawową mąką do wypieku domowego chleba.  Uzyskujemy ją z polskiego ziarna żyta poprzez całkowite oczyszczenie mlewa z cząsteczek okrywy owocowo-nasiennej, jest najjaśniejszą mąką żytnią produkowaną w naszym młynie. Bogata w wapń, białko, fosfor, magnez,…
  • Otręby pszenne konsumpcyjne 300g
    • Otręby pszenne konsumpcyjne 300g
    • Otręby pszenne konsumpcyjne 300g

    • 1.50 
    • Opakowanie 300 g otrąb zajmuje w paczce tyle miejsca, co torebka 1 kg mąki. Należy to uwzględnić przy składaniu zamówienia, gdyż system sklepu policzy takie otręby jako 1 kg opakowanie. Otręby pszenne konsumpcyjne mogą służyć jako dodatek do każdego wypieku, zwłaszcza domowych chlebów. Zwiększają ilość błonnika w gotowym produkcie.
  • Zarodki pszenne świeże 1 kg
    • Zarodki pszenne świeże 1 kg
    • Zarodki pszenne świeże 1 kg

    • 5.00 
    • Zarodki pszenne zawierają dużą ilość błonnika, białka roślinnego i nienasyconych kwasów tłuszczowych, dzięki temu są bardzo zdrowe i pożywne. Zarodki z pszenicy to także bogactwo witamin z grupy B, które odpowiadają m.in. za piękną skórę, prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i przemianę materii. Zarodki mogą być dodatkiem prozdrowotnym do wypieków, do jogurtów, sałatek i koktajli. Produkowane przez nas zarodki nie są stabilizowane,…